GeriHamur İşi Tarifleri Pratik mayasız poğaça tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pratik mayasız poğaça tarifi

Pratik mayasız poğaça tarifi

Poğaça pastaneden alındığında da çok leziz ama evde yapılmış fırından yeni çıkmış poğaçanın tadı da hiçbir şeyde yok. Hele ki kahvaltıda olursa... İşte günün her saatinde kolayca yapabileceğiniz enfes bir mayasız poğaça tarifi...

  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 3 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı silme tuz
  • 1 küçük kase rendelenmiş kaşar
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Susam
  • Çörekotu

Pratik mayasız poğaça tarifi Nasıl yapılır?

Geniş bir karıştırma kabına öncelikle katı malzemeleri alıp karıştırın. Ortasını havuz yapıp kalan malzemeleri ekleyin. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Parçalara ayırıp elinizle açtığınız hamurlara bir miktar rendelenmiş kaşar ekleyip kapatıp tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotunu serptikten sonra 200 derecelik fırında kontrollü bir şekilde 20-25 dakika pişirin.

MİNİ TÜRK MUTFAĞI'NIN SOFRASINDA SİGARA BÖREĞİ VAR