Poşe somon tarifi
Balık en sağlıklı ve en besleyici gıdaların başında geliyor. Hele ki çok fazla yağ kullanmadan, içindeki vitamin ve mineralleri de hapsederek pişiriyorsanız, muhteşem bir öğünü garantilediniz demektir. Böyle bir şeyler arıyorsanız poşe somon tarifi tam size göre. Defne yaprağı ve hardal tohumuyla lezzetlenen bu pratik tarifi bir kenara kaydedin.
Yapımı için malzemeler
- 2 parça somon filetosu
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı toz kişniş
- 2 dal defne yaprağı
- 2 dal maydanoz
- Yarım çay kaşığı hardal tohumu
- 1 çay kaşığı tuz
Poşe somon tarifi Nasıl yapılır?
Somon filetolarınızı enlemesine 5’er santimetre kalınlığında kesin. Kuyruktan fileto çıkarılmasını da isteyebilirsiniz.
Streç filmden iki parça kesin. Filetoları parçaların uç kısımlarına yerleştirin ve üzerlerine baharat serpin. Baharatların tüm noktalara eşit şekilde dağılmasına özen gösterin. Sarımsaklarınızı ince ince kıyın ve somonlarınızın üzerine dizin. Daha sonra streç filmle bu filetoları sıkı sıkı sarın. Uç kısımlarında kalan streç film fazlalarını da sıkıca düğümleyin atın. Şeker paketi gibi bir görüntü elde edeceksiniz.
Bir tencereyi suyla doldurun ve kaynatın. Kaynadıktan sonra filetolarınızı bu kaynamış suyun içine streçli halleriyle atın ve altını kısıp yeninden kaynamasını bekleyin. Bu şekilde hafifçe 10 dakika kadar daha kaynattıktan sonra sudan çıkarın ve streç filmleri çözün. Eğer içine su girmişse bir kağıt havlu yardımıyla kurulayın. Yanında buharda pişmiş sebzelerle servis edebilirsiniz.