GeriKek Tarifleri Portakallı kakaolu kek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Portakallı kakaolu kek tarifi

Portakallı kakaolu kek tarifi

Portakal ve kakaonun nefis lezzetini sizlerde bu pratik tarifle sofralarınıza taşıyın.

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 adet portakal
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 3 su bardağı un

Portakallı kakaolu kek tarifi Nasıl yapılır?

Yumurta ve şeker beyaz oluncaya kadar çırpın. İçine yoğurt ve sıvı yağ ilave edilerek çırpmaya devam edin. Portakalı kabukları ile birlikte bütün olarak rendeleyin. Un ve kabartma tozunu da eleyip ilave ederek tekrar çırpın.

Karışımın yarısını ayrı bir kaseye aktarın. Buna kakao ilave edilerek karıştırın. (Arzuya göre sadece kakaolu ya da sade de yapılabilir.)

Yağlanmış kek kalıbına bir kakaolu bir sade karışımdan sırayla dökerek 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin. Dilimleyerek servis yapılır.