GeriSalata Tarifleri Piyaz salata tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Piyaz salata tarifi

Piyaz salata tarifi

Piyaz özellikle köftenin yanında yenmesi adet olan en nefis lezzetlerden biri. Yapılışı çok kolay olan piyazın tek zahmetli kısmı kuru fasulyelerin haşlanmasını beklemek. Siz de evde piyaz yapmak istiyor ama hangi tarifi deneyeceğinizi bilemiyorsanız, doğru yere gelmiş olabilirsiniz. Bu arada biz piyazımızı limonla lezzetlendirdik ama arzu ederseniz siz sirke de kullanabilirsiniz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 dal taze soğan
  • 4 tutam maydanoz
  • 1 adet limon
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Kuru nane
  • Sumak

Piyaz salata tarifi Nasıl yapılır?

Piyaz için öncelikle kuru fasulyelerinizi haşlayın. 1 gece önceden suda beklettiğiniz takdirde fasulyeleriniz daha kolay haşlanacaktır.

Haşlanmış fasulyelerinizi süzüp bir kenara alın ve soğumaları için bekletin. Bu esnada kuru soğanı "piyazlık" denen şekilde, ince dilimler halinde doğrayın.

Taze soğan ve maydanozu da ince ince kıyın.

Limonun suyunu zeytinyağı, tuz, pul biber, kuru nane ve sumakla iyice karıştırarak bir sos yapın. Bütün malzemelerinizi bir araya getirin. Sosu da üzerine gezdirin. Piyazınız hazır!