GeriÇorba Tarifleri Pirpirim aşı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pirpirim aşı tarifi

Pirpirim aşı tarifi

Pirpirim Anadolu’da özellikle de Gaziantep’te semizotuna verilen isimdir. Pirpirim aşı da bulgur ve nohut desteğiyle çok besleyici ve doyurucu bir hal almış bir tür çorba. İçine et ya da mercimek gibi proteini yoğun başka malzemeler de ekleyerek lezzetini farklılaştırabileceğiniz pirpirim aşı tarifimiz aşağıda. Siz de mutlaka denemelisiniz…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 demet semizotu
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Yarım su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sumak ekşisi ya da nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 litre sıcak su

Pirpirim aşı tarifi Nasıl yapılır?

Soğanı yemeklik doğrayın.

Sıvı yağı bir tencerede ısıtıp soğanları kavurun.

Soğanların üzerine salçayı ilave edip iki dakika daha kavurun.

Toz biber, sumak ya da nar ekşisi ve tuzu ilave edip karıştırın.

Bulgurları ve sıcak suyu da ekleyip yeniden karıştırın ve bulgurlar pişene kadar orta ateşte pişirin.

Haşlanmış nohutları ve ince ince kıyılmış semizotunu da tencereye ilave edin.

3 dakika daha pişirip ocaktan alın ve sıcakken kaselere bölüştürün.