GeriSalata Tarifleri Pırpar (semizotu) salatası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pırpar (semizotu) salatası tarifi

Pırpar (semizotu) salatası tarifi

Semizotu salatası birçok yörede yapılan hafif ve kolay salatalardan bir tanesidir. Farklı malzemelerle de taçlandırılan semizotu Diyarbakır'da pırpar olarak adlandırılıyor ve yemeklerin yanında sıklıkla yapılıyor. Evde salata yapmak için pek malzemeniz yoksa bu tarife bir şans verebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun...

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 demet pırpar (semizotu)
  • 1 adet büyük boy domates
  • 1 adet kuru soğan
  • Tuz
  • Pul biber
  • Limon
  • Nar ekşisi veya taze koruk
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Pırpar (semizotu) salatası tarifi Nasıl yapılır?

Pırparları ayıklayıp, yıkayın ve çoğunluğu yaprakları olacak şekilde doğrayın.

Domatesin kabuğunu soyup doğrayın.

Sivri biberi tohumunu çıkarıp doğrayın.

Soğanı piyazlık doğrayıp tuzla ovun.

Hazırlanan sebzelere tuz, pul biber ve zeytinyağı ilave ederek karıştırın.

Limon suyu veya nar ekşisi ve varsa taze korukla tatlandırın. Afiyet olsun...