GeriSalata Tarifleri Pirinç salatası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pirinç salatası tarifi

Pirinç salatası tarifi

Somon füme, haşlanmış pirinç ve birkaç temel malzemeyle yapılan bu salata hem çok doyurucu hem de çok besleyici. Yapılışı da çok kolay ve pratik. Hatta önceden haşlanmış pirinciniz ya da kalmış sade pilavınız varsa 10 dakika içinde enfes bir yemeği masaya koyabilirsiniz. Tek ihtiyacınız olan aşağıdaki tarifimiz...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı üzüm veya elma sirkesi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5-6 dilim somon füme
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet taze nane

Sos için:

  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz şeker

Pirinç salatası tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle pirinci yıkayıp, üzerine 2 bardak su ekleyerek bir tencereye koyun ve ateşin üzerine oturtun. Üzerine tuz ve sirkesini de ilave edin, 10 dakika kadar haşlayıp süzün. Soğuk suyla karıştırıp tekrar süzün. Böylece pirinçler dirileşir ve birbirine yapışmaz.

Somon fümeleri kuşbaşı et formunda doğrayıp, pirinçle karıştırın.

Sosu hazırlamak için ufak bir kasenin içinde hardal, sirke, zeytinyağı, tuz, karabiber ve toz şekeri iyice karıştırın. Sosu pirinçli karışımın üzerine gezdirin. En son aşamada çok ince kıyılmış dereotu, maydanoz ve varsa taze naneyi de salatanın içine katın. Çok hafifçe karıştırıp, soğuk olarak servise sunun.