Piliçli semizotu salatası tarifi
A, B ve C vitaminleri ve protein içeren semizotuyla hafif ve lezzetli bir salata tarifi...
Yapımı için malzemeler
- 1 paket piliç göğüs bonfile
- 100 mililitre zeytinyağı
- 750 gram semizotu
- 100 gram bezelye
- 2 adet etli kırmızı biber
- 4 adet taze soğan
- 250 gram kiraz domates
- 100 gram salatalık
- 5 sap maydanoz
- 1 çorba kaşığı nar ekşisi
- 5 çorba kaşığı elma sirkesi
- 1 çay kaşığı toz şeker
- Tuz
- Karabiber
Piliçli semizotu salatası tarifi Nasıl yapılır?
Zeytinyağından 80 mililitre ayırın. Kalan yağı ısıtıp, etleri katın. Hızlı ateşte ve karıştırarak 3-4 dakika soteleyin. Ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatın ve etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 6-7 dakika pişirin. Ateşten alın ve soğuyuncaya kadar dinlendirin.
Semizotu, bezelye, etli kırmızı biber, taze soğanın yarısı, kiraz domatesin yarısı, salatalık ve maydanozu iyice harmanlayın.
Kalan zeytinyağı, nar ekşisi, elma sirkesi, toz şeker, tuz ve karabiberi, kapaklı küçük bir kavanozda iyice çalkalayın.
Malzemelerin üzerine etleri, kalan soğan ve domatesi serpin. Zeytinyağlı karışımı gezdirip, hafifçe karıştırın ve servis yapın.