GeriHamur İşi Tarifleri Pide şeklinde otlu poğaça tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pide şeklinde otlu poğaça tarifi

Pide şeklinde otlu poğaça tarifi
Vitamin deposu bu tarifi kahvaltılarınızda tüketebilirsiniz.

Vitamin deposu bu tarifi kahvaltılarınızda tüketebilirsiniz.

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2,5 su bardağı un
  • 50 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 fiske tuz
İçi için:
  • 3-4 dal taze nane
  • 3-4 dal taze maydanoz
  • 3-4 dal taze dereotu
  • 3-4 dal roka
  • 100 gram sert peynir
Üzeri için:
  • 1 adet yumurta sarısı

Pide şeklinde otlu poğaça tarifi Nasıl yapılır?

Hamur malzemelerini güzelce yoğurun. İnce kıyım doğranmış yeşilliklerle peyniri karıştırın.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Bezeyi merdane yardımıyla çay tabağı büyüklüğüne yakın bir boyutta açın. Hamurun ortasına iç malzemeden yeteri kadar koyun ve pide şekli verin. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Arzuya göre susam serpin.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.