GeriHamur İşi Tarifleri Peynirli pide tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Peynirli pide tarifi

Peynirli pide tarifi

Pide denince akla genelde en temel pide olan peynirli pide gelir. Biz bu kez peynire maydanoz da ekledik, börek keyfiyle peynir keyfini bir araya getirdik yani... Hamuruyla, yumurtasıyla çok doyurucu bir yemek çıktı ortaya. Yanında çayla mı tüketirsiniz, ayranla mı orası size kalmış ama denemezseniz pişman olacağınızı söylemezsek olmaz.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Maydanoz
  • Peynir

Peynirli pide tarifi Nasıl yapılır?

Tereyağını bir tavada eritin. Diğer malzemelerle karıştırın. Yumuşak bir hamur yoğurun.

Hamurdan bir avuç büyüklüğünde bezeler koparın ve pide şeklinde açın. İçini koyun ve kapatın. Pide şekli verin.

Kenarlarına yumurta sarısı sürün ve 180 derecede fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin. Arzu ederseniz fırından çıkarmaya yakın üzerine yumurta da kırabilirsiniz.