GeriKek Tarifleri Peynirli patatesli tuzlu muffin tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Peynirli patatesli tuzlu muffin tarifi

Peynirli patatesli tuzlu muffin tarifi

Yapılışı zevkli, görünüşü şahane kahvaltı kekini denemeden geçmeyin!

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
  • 50 gram ufalanmış beyaz peynir
  • 3-4 adet rendelenmiş ya da küp küp doğranmış çiğ patates
  • 1,5-2 su bardağı elenmiş un
  • 2 paket kabartma tozu
  • Tuz
  • Baharat ve yeşillikler

Peynirli patatesli tuzlu muffin tarifi Nasıl yapılır?

Yumurtaları el çırpıcısı ile hızla karıştırın. Sıvı yağ ve sırası ile diğer malzemeleri ilave ederek karıştırmaya devam edin. Yavaş yavaş un ekleyin. Kaşık kaşık kağıt kalıplara pay edin.

150 derecede ısınmış fırına sürün. Kabarmaya başladığında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. 40 dakikadan sonra kürdan testi yaparak kıvamını kontrol edin.

Soğumasını bekleyin ve servis edin.