GeriHamur İşi Tarifleri Peynirli mantı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Peynirli mantı tarifi

Peynirli mantı tarifi

Alışılmışın dışında lezzetler denemek isteyenler için peynirli mantı!

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 5 bardak un
  • 2 adet yumurta
  • 1 bardak yoğurt
  • 1 bardak beyaz peynir
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 bardak et suyu
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz

Peynirli mantı tarifi Nasıl yapılır?

Unu yoğurma kabına alın. Tuz ve yumurta ekleyin, az su koyarak sert bir hamur elde edin. 20 dakika bekletin.

Hamurdan 5 tane beze yapın. 1 tanesini mantı hamuru gibi açın. 5x5 santimetrelik kareler kesin. Ortasına zeytin büyüklüğünde peynirden koyun. Üçgen şeklinde katlayıp iki kenarından bastırın. Ağız kısımları açık kalsın. Diğer bezelerden aynı şekilde büyük mantılar yapın.

Yağlanmış fırın kabına yan yana dizin. Su koymadan fırında mantıları pembeleştirin. Mantıları fırından çıkarır çıkarmaz, kaynatmış olduğunuz 2 bardak et suyunu üstlerine dökün. Tekrar fırında 10 dakika daha pişirin.

Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Tereyağı ile kırmızı biberi kızdırıp yoğurdun üzerine dökün.