GeriKahvaltılık Tarifleri Peynirli lokma tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Peynirli lokma tarifi

Peynirli lokma tarifi

Kahvaltı sofrasının ortasına sıcak sıcak yerleştirdiğinizde herkesin gözlerinin parlamasını sağlayacak bir tarifimiz var. Dışı çıtır, içi akışkan peynirli lokmalar. Oldukça da doyurucu olan bu peynirli lokmaları sadece kahvaltı için değil 5 çayı için de yapabilir, zevkle tüketebilirsiniz. Afiyet olsun peynirli lokmalar...

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 yumurta
  • 3 kaşık kaymaksız yoğurt
  • 1 çay bardağı rendelenmiş peynir
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3-4 dal kıyılmış maydanoz ya da dereotu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tutam karabiber
  • 1 küçük diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 2-2,5 su bardağı un

Peynirli lokma tarifi Nasıl yapılır?

Yumurtaları çırpın ve un haricindeki tüm malzemeleri ekleyip iyice karıştırın.

Unu yavaşça ekleyip homojen bir karışım elde edin.

Tavaya bol bol kızartma yağı koyun ve kızartmak için kızdırın.

Hamurunuzdan bir tatlı kaşığı alıp bu kızgın yağa bırakın ve iyice kızartın.

Sıcak servis yapın.