GeriKurabiye Tarifleri Peynirli kurabiye tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Peynirli kurabiye tarifi

Peynirli kurabiye tarifi

Kıtır kıtır dokusu ve peynirli lezzetiyle çayın en yakın dostu olacak bir kurabiye.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 100 gram eritilmiş tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 yumurta beyazı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 3 bardak un
  • 1 su bardağı sert yağlı beyaz peynir
  • Yarım demet dereotu
  • Susam veya çörek otu

Peynirli kurabiye tarifi Nasıl yapılır?

Yoğurt, zeytinyağı, tereyağı, yumurta ve yumurta beyazını bir kapta çırpın. İyice karıştırdıktan sonra karışıma kabartma tozu, kaşığı mahlep ekleyin ve tekrar karıştırın. Son olarak unu her seferinde yarımşar bardak olmak üzere karışıma azar azar ekleyin ve iyice karıştırın. Karıştırma işlemini yaparken mikser kullanırsanız daha hızlı hareket edebilirsiniz ve yorulmamış olursunuz.

Tüm bu malzemeler karıştıktan sonra 2-3 dakika karışımı elinizle yoğurun ve hamur haline getirin. Hamura ufaladığınız sert yağlı beyaz peyniri ve ince ince kıyılmış dereotunu ilave edin ve tüm malzemeyi iyice karışana kadar tekrar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak elinizde şekil verin ve kurabiyeleri tepsiye dizin. Hamur elinize yapıştığında elinize az miktar sıvı yağ dökün.

Tepsiye dizdiğiniz kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı sürün ve çok az susam veya çörek otu serpin. Önceden ısıttığınız 180-200 derece fırında 20-25 dakika pişirin.