GeriTatlı Tarifleri Peşmelba tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Peşmelba tarifi

Peşmelba tarifi

Adını Fransızca şeftali anlamına gelen "peche" kelimesi ile ünlü opera şarkıcısı Nellie Melba'dan alan peşmelba, meyveli tatlı sevenlerin gözdeleri arasında. Şeftalinin dondurmayla karşı koyulmaz bir uyumu olan peşmelbanın yapılışı da çok kolay. Denemek isteyenler için peşmelba tarifi hemen aşağıda...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • Çeyrek su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 şeftali                   
  • 4 su bardağı su

Sos için:

  • 1 su bardağı frambuaz
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 6 top vanilyalı dondurma

Süslemek için:

  • Antep fıstığı

Peşmelba tarifi Nasıl yapılır?

Şeftalilerin kabuklarını soyup yarıya bölmekle başlayın.

Toz şekeri, vanilyayı ve şeftalileri tencereye alın.

Üzerlerine su ilave ederek orta ateşte 30 dakika kaynatın.

Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Şeftalileri tencereden çıkarıp kağıt havluya alın.

Sosu için frambuaz, pudra şekeri ve limon suyunu mutfak robotunda püre haline getirin.

Şeftalileri servis tabağına yerleştirin, ortalarındaki oyuklara vanilyalı dondurma koyun.

Frambuaz sosunu üzerinde gezdirip Antep fıstığı ile süsleyerek servis edebilirsiniz.