Son Güncelleme:
Pepeçura tarifi
Üzümlerin en güzel, en olgun, en kokulu olduğu zamanda yapacağınız bu Karadeniz tatlısının parlak mor rengini gören misafirleriniz kesin tarifini isteyecek. İşte nefis pepeçura...
Yapımı için malzemeler
- 1 kilogram mor üzüm
- 1 bardak şeker
- 4 yemek kaşığı nişasta
- Yarım çay bardağı mısır unu
- 3 bardak su
Pepeçura tarifi Nasıl yapılır?
Üzümleri yıkayıp ayıklayın ve bir tencerede su ve şekeri ekleyip pişmeye bırakın. Üzümler suyunu verip eriyince süzgeçten geçirin. Posasını da kaşık yardımıyla ezin.
Nişasta ve mısır ununu tencereye ekleyip karıştırarak yedirin. İstediğiniz kıvama gelene dek pişirin ve kaselere doldurun. Soğuduktan sonra buzdolabında bekletin.