GeriTatlı Tarifleri Pepeçura tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pepeçura tarifi

Pepeçura tarifi

Doğu Karadeniz'in mis kokulu üzümleriyle yapabileceğiniz hafif bir tatlı.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram siyah kokulu üzüm (ya da klasik mor üzüm)
  • 3 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım çay bardağı mısır unu

Pepeçura tarifi Nasıl yapılır?

Üzümleri saplarından ayıklayarak su ve şeker ilavesiyle kısık ateşte pişirin. Süzgeçten geçirdikten sonra yaklaşık 2 su bardağı üzüm suyunu nişasta ve mısır unu ile karıştırın.  

Kıvam aldıktan sonra servis kaselerinin içinde ılıtın ve buzdolabında soğutun.