GeriZeytinyağlı Tarifleri Pazılı yer elması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pazılı yer elması tarifi

Pazılı yer elması tarifi

İştah açıcı etkisi olan zihni güçlendiren pazıyla yapılan bu tarifi çok seveceksiniz.

  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 15 adet yer elması
  • 2 adet havuç
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet patates
  • 1/2 demet pazı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet kesme şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

Pazılı yer elması tarifi Nasıl yapılır?

Pazı yapraklarını ayıklayıp yıkayın. Yer elması, patates ve havucu soyun. Su ve limon suyunu karıştırın. Sebzeleri limonlu suda bekletin. Küp küp doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. Un, kesme şeker, tuz ve 3 bardak su koyun. Sebzeleri ilave edip 20 dakika pişirin. Pazıyı ilave edip 15 dakika daha pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.