GeriBalık Tarifleri Pazılı levrek sarma tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pazılı levrek sarma tarifi

Pazılı levrek sarma tarifi

Levrek en lezzetli balıkların başında geliyor, pazı ise en sağlıklı ve besleyici yeşil sebzelerden biri. Peki bu ikisi bir araya gelince ne olur? Pazı yapraklarının içine sarılmış levrek filetolarıyla benzersiz bir lezzet çıkar ortaya. Pazılı levrek sarmanın tarifini aşağı bırakıyoruz, sağlıklı beslenmek isteyenlere de mutlaka tavsiye ediyoruz.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet levrek
  • 6 adet pazı yaprağı
  • 2 su bardağı kıyılmış mantar
  • 6 yemek kaşığı hazır çiğ krema
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tane karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Pazılı levrek sarma tarifi Nasıl yapılır?

Levreklerin kafalarını kesip, kılçıklarını çıkarın.

Levreği 6 parçaya doğrayıp, yıkayın.

Karabiber ve tuzu levreğin her tarafına sürün.

Tavada mantarları suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.

Un, krema ve 1 bardak su ekleyip kaynatın.

Pazı yapraklarını kaynayan suya batırıp çıkarın. Böylece yapraklar yumuşayacaktır.

Yaprakları, parlak kısımları tezgaha gelecek şekilde yayın.

İçine 1 parça levrek koyup yaprak sarar gibi dikdörtgen şeklinde kalınca sarın.

Diğer yapraklara da aynı işlemi uyguladıktan sonra hepsini fırın kabına dizip hazırladığınız sosu dökün.

175 derecelik fırında 20 dakika pişirin.