GeriZeytinyağlı Tarifleri Pazı sarması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pazı sarması tarifi

Pazı sarması tarifi

Yaprak sarması (yoksa dolması mı desek?) lezzetiyle de görüntüsüyle de mutfağımızda ve sofralarımızda çok önemli bir yere sahiptir. Ancak aynı derece lezzetli olan pazı sarması nedense hep biraz ihmal edilir. "Ben ihmal etmem, çok da severim" diyenler için leziz bir pazı sarması tarifi geliyor.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 demet pazı
  • 2 adet kuru soğan
  • Yarım su bardağı bulgur
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Pazı sarması tarifi Nasıl yapılır?

Pazı yapraklarını haşlayıp kuru soğan, bulgur, baharat, zeytinyağı ve sumak ile hazırladığınız iç harcı ile doldurup yaprak sarması gibi sarın.

Bir tencerenin tabanında yaprak saplarının üstüne koyduğunuz pazıları sıcak su, biber salçası ve limonlu su ile hazırladığınız sos ile 45 dakika pişirin.