GeriKahvaltılık Tarifleri Patlıcan reçeli tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Patlıcan reçeli tarifi

Patlıcan reçeli tarifi
Kalsiyum ve potasyum deposu patlıcanın reçelini hazırlamaya ne dersiniz?

Kalsiyum ve potasyum deposu patlıcanın reçelini hazırlamaya ne dersiniz?

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram minik patlıcan
  • 1,5 kilo toz şeker
  • 4-5 adet karanfil
  • Yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası
  • 1 çay kaşığı limon tuzu

Patlıcan reçeli tarifi Nasıl yapılır?

Patlıcanları tamamen soyun ve soğuk suda bekletin. Süzgeçten geçirdikten sonra üstlerine sıcak su dökün. Bir süre beklettikten sonra güzelce suyunu süzün.

Geniş bir tencereye patlıcanları ve şekeri alın, 1 gece bekletin. Ertesi gün gıda boyasını ve karanfilleri ekleyerek kısık ateşte patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişmeye yakın limon tuzunu ilave edin.

Reçel soğuduktan sonra kavanozlara yerleştirin ve ağzını sıkıca kapatın.