GeriSebze Yemeği Tarifleri Patlıcan pehli tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Patlıcan pehli tarifi

Patlıcan pehli tarifi

Yaz aylarının sen sevilen sebzesi patlıcanla yapılan ağzınızı sulandıracak bir tarifimiz var: Amasya'ya özgü patlıcan pehli tarifi... Türkiye'nin farklı yörelerinde farklı isimlerle karşınıza çıkabilen bu yemeği denemeden geçmemenizi tavsiye ederiz. Özellikle patlıcan sevenler pehliye bayılacak...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 6 adet patlıcan
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 4 adet domates
  • 1 kilogram kaburga yerinden koyun eti
  • Karabiber
  • Tuz

Patlıcan pehli tarifi Nasıl yapılır?

Patlıcanların kabuklarını alacalı soyup uzunlamasına üçe ardından enine üçe bölün.

Tavada kızgın yağda kızarttığınız patlıcanları tepsiye koyun.

Üzerine kabuğu soyulup yuvarlak yuvarlak doğranmış domatesleri ilave edin.

Ayrı bir tencerede haşladığınız kaburga etini suyuyla birlikte patlıcanlara ilave edin.

Damak zevkinize göre tuz ve karabiber ekleyin.

Etler kızarıp suyunu çekene kadar fırında pişirin.

Sıcak servis yapın. Afiyet olsun...