GeriSebze Yemeği Tarifleri Patlıcan kızartması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Patlıcan kızartması tarifi

Patlıcan kızartması tarifi

Yazın bazen sokakta dolaşırken önünden geçtiğiniz evlerden birinin mutfağından nefis bir koku gelir ve aklınızı başından alır. Evet doğru tahmin ettiniz, patlıcan kızartmasından bahsediyoruz. İster domates sosuyla ister yoğurtla yiyebileceğiniz bu pratik yemeği patlıcan mevsimi bitmeden mutlaka sofranıza misafir edin.

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 büyük patlıcan
  • Sıvı yağ
  • Tuz

Patlıcan kızartması tarifi Nasıl yapılır?

Patlıcanları alaca soyup halka halka doğrayarak tuzlu suda bekletin.

Suyunu süzüp iyice kuruladığınız patlıcanları tavada kızdırdığınız sıvı yağa atarak arkalı önlü kızartıp, servis edin.