GeriMeze Tarifleri Patlıcan gömme tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Patlıcan gömme tarifi

Patlıcan gömme tarifi

Patlıcan gömme, birçok farklı isimle de karşımıza çıkan bir lezzet. İçine farklı malzemeler de koyarak damak zevkinize göre tatlar ortaya çıkarabilirsiniz. Yapımı da oldukça basit. Patlıcanları közleyip doğruyorsunuz ve diğer malzemeleri ekleyip, sosu ile son dokunuşu yaparak servis ediyorsunuz. Şimdiden afiyet olsun...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet bostan patlıcan
  • 1 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 4-5 dal taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 adet yeşil biber
  • Sıvı yağ
  • Tuz 

Patlıcan gömme tarifi Nasıl yapılır?

Patlıcanları fırında ve ocakta ateşin üzerinde közleyin. 

Közlenen patlıcanların kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın.

Diğer malzemeleri de aynı boyutta doğrayıp patlıcanlara ekleyin.

Tüm malzemeleri karıştırıp servis tabağına alın. Afiyet olsun...