GeriTavuk Yemeği Tarifleri Patatesli hindi şiş tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Patatesli hindi şiş tarifi

Patatesli hindi şiş tarifi

Hindi eti kırmızı et tadında ama beyaz et gibi sağlıklı. Az yağlı ve bol proteinli. Üstelik içindeki triptofan sayesinde uyumanızı da kolaylaştırıyor. Yoğun geçen bir günün sonunda bu basit hindi yemeğiyle hem kendinize lezzetli bir ziyafet çekebilir hem de kolayca uykuya dalıp dinlenebilirsiniz. Denerseniz pişman olmayacaksınız...

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet hindi göğüs
  • 3 adet dolmalık biber
  • 4 adet patates
  • 1 bardak sıvı yağ

Sos için:

  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım limonun suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

Patatesli hindi şiş tarifi Nasıl yapılır?

Patatesleri soymadan yıkayıp bol suda bekletin.

Hindi etlerini kuşbaşı doğrayıp yıkayın.

Suyunu iyice süzdürün.

Sosu için cam kasenin içine 1 soğanı ince olarak rendeleyin.

Limon suyu, yoğurt, tuz, karabiber, domates salçası ilave edip iyice çırpın.

Hindi etlerini hazırladığınız sosun içine atıp karıştırın.

40 dakika kadar bu sos içinde buzdolabında bekletin.

Çıkarıp çöp şişlere dizin.

Suda bekleyen patatesleri iyice yıkayın.

Kabuklarını soymadan elma dilimi şeklinde kesin.

Önce patates, ardından dolmalık biberler ve son olarak da hindi çöp şişleri sıvı yağda kızartıp servis yapın.