GeriMeze Tarifleri Patatesli çiğ köfte tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Patatesli çiğ köfte tarifi

Patatesli çiğ köfte tarifi

Çiğ köfte yapmak biraz maharet istiyor evet ancak içine bazı malzemeler ekleyerek ve bazı püf noktalarına dikkat ederek işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Örneğin haşlanmış patates sayesinde çiğ köfte harcı daha kolay kıvam alır. Bulguru da önceden ıslatıp kabartırsanız dert edeceğiniz hiçbir şey kalmaz. İnanmayan tarifimizi deneyip kendi gözleriyle görebilir.

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 su bardağı köftelik bulgur
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 3 tane patates
  • 1 tane soğan
  • 8 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 çorba kaşığı isot
  • Kimyon
  • Yeni bahar
  • Nar ekşisi
  • Tuz
  • Pul biber
  • Yarım limonun suyu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 10 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
  • Yarım demet maydanoz

Patatesli çiğ köfte tarifi Nasıl yapılır?

Karıştırma kabına ayıklanmış ve yıkanmış bulguru alın. Üzerine sıcak su dökün ve karıştırın.

Patatesleri haşlayın, suyunu çekmiş olan bulgurun içine ilave edin. Üzerine rendelenmiş soğan ve dövülmüş sarımsağı ekleyip, yoğurmaya başlayın.

Biraz yoğurduktan sonra üzerine salçaları ve baharatları da ekleyin, yoğurmaya devam edin. Kıvama gelince ince kıydığımız maydanoz, tuz, ceviz ve zeytinyağını ilave edip bir süre daha yoğurun.

Hazır olan köfteden küçük parçalar koparıp elinizde sıkın, servis tabağına alın.