Patatesli Çerkes mantısı tarifi
Farklı bir mantı tarifi arayanlar ve et yemeyenler için patatesli Çerkes mantısı çok doğru bir seçenek.
Yapımı için malzemeler
- 5 su bardağı un
- 1,5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 patates
- 1 soğan
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Zeytinyağı ya da tereyağı
- Kırmızı pul biber
Patatesli Çerkes mantısı tarifi Nasıl yapılır?
İç harcı için kabuklarını soyduğunuz patatesleri iri doğrayıp geniş bir tencereye alın. Üzerine su ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlanan patatesleri sudan çıkartıp geniş bir kaseye alın. Ezerek püre haline getirin. Küp doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Ezdiğiniz patatesleri ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın.
Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hamuru için unu geniş bir yoğurma kabına eleyin. Tuzu ilave edin ve azar azar su ekleyerek yoğurun. Hamur kıvam almaya başlayınca üzerini nemli bir bezle örterek 40 dakika dinlendirin.
Dinlenen hamuru unlanmış tezgah üzerine alın. Bir merdane yardımıyla açın. Yuvarlak bir kalıp yardımıyla parçalar kesin. Ortalarına patatesli harçtan yerleştirip alt kısımdan başlayarak hamurun kenarları birbirini üstüne binecek şekilde kapatın. Tuzlu kaynar suda haşlayıp süzün.
Üzeri için yağı kızdırıp kırmızı pul biber ekleyin. Mantının üzerine gezdirip sıcak servis yapın.