GeriKahvaltılık Tarifleri Patatesli bazlama tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Patatesli bazlama tarifi

Patatesli bazlama tarifi

Kahvaltılarda hafta içi sağlıklı tercihlerden yana olmaya çalışsak da hafta sonları hamur işine doymadan sofradan kalkamıyoruz. Aynı fikirdeyseniz eğer böyle günlerde yüzünüze bir gülümseme yerleştirecek nefis bir tarifimiz var: Patatesli bazlama. Mayalı hamurla yapılan bu yumuşacık lezzetin masada kapışılacağından emin olabilirsiniz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 bardaktan iki parmak az ılık süt
  • Yarım bardak ılık su
  • Yarım bardak instant kuru maya
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un

İç harcı için

  • 3 orta boy patates
  • Kırmızı pul biber
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kuru nane

Patatesli bazlama tarifi Nasıl yapılır?

Patateslerinizin kabuklarını soyun ve parçalara ayırıp derin bir tencereye koyun. Üzerine sıcak su dökün ve iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Haşlanmış patateslerinizi ezip püre haline getirin ve içine pul biber, karabiber, nane ve tuz ekleyip karıştırmaya devam edin.

Başka bir kapta yarım paket kuru maya ile ılık sütü ve yarım su bardağı ılık suyu karıştırın. 10 dakika kadar beklettikten sonra içine yavaş yavaş yarım çay bardağı sıvı yağı, tuzu ve 5 bardak unu ekleyip yumuşak bir hamura ulaşana kadar yoğurun. Hamuru bir saat kadar dinlendirin.

Mayalanmış hamurdan bir avuç büyüklüğünde parçalar koparıp unlanmış tezgahta hafif kalın kalacak şekilde açın. Üzerine hazırladığınız patatesli harçtan koyun. Aynı boyutlarda bir hamur parçasıyla üzerini kapatın ve bir miktar daha açın.

Hazırladığınız bu hamurları ısıtılmış yapışmaz tavada arkalı önlü pişirin. Daha sonra ocaktan alıp tereyağıyla yağlayın.