GeriSebze Yemeği Tarifleri Patates mantısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Patates mantısı tarifi

Patates mantısı tarifi

Çoğu zaman ana yemeğe eşlik eden patates, aslında yemeğin ta kendisi olmayı hak etmiyor mu? Bizce hak ediyor, hem de sonuna kadar.

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet orta boy patates
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 200 gram yoğurt
  • 2 çorba kaşığı mayonez
  • Pul biber
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

Patates mantısı tarifi Nasıl yapılır?

Patatesleri soyup küp şeklinde doğrayın ve havlu yardımıyla suyunu alın. Tavada zeytinyağını kızdırarak patatesleri kızartın. Kızarmış patateslerin de yağını bir peçete yardımıyla alın. 

Yoğurdu bir kaba alın ve içine tuz, mayonez ekleyin. Sarımsakları ince ince soyup yoğurdun içine koyun ve karıştırın. Servis tabağına aldığınız patateslerin üzerine yoğurt karışımını dökün ve karıştırın.

Ayrıca bir tavada zeytinyağıyla pul biber ve salçayı kavurun. Son olarak yemeğin üzerinde gezdirin ve servis edin.