GeriSebze Yemeği Tarifleri Patates köftesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Patates köftesi tarifi

Patates köftesi tarifi

Çoğu zaman ana yemeğe eşlik eden patates, aslında yemeğin ta kendisi olmayı hak etmiyor mu? Bizce hak ediyor, hem de sonuna kadar.

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet orta boy patates
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
  • Yarım çay bardağı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 su bardağı galeta unu

Patates köftesi tarifi Nasıl yapılır?

Patatesleri kabuklarını soymadan haşlayın. Haşladıktan sonra süzün ve soyun. Soyduğunuz patatesler soğuyunca, patatesleri rendeleyin. Rendelenen patateslerin içine kaşarı, unu, yumurtayı, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştırın. Bu karışımı buzdolabında 1-2 saat bekletin. 

Geniş bir tabağa yaydığınız galeta ununa, karışımdan parçalar kopartarak köfte şeklini verdiğiniz patates köftelerini batırın. Galeta ununa batırılmış köfteleri, tavada kızgın yağda kızartın.