GeriSebze Yemeği Tarifleri Patates kavurması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Patates kavurması tarifi

Patates kavurması tarifi

Her hali güzel sebzelerden biri kesinlikle patatestir. Haşlarsınız, kızartırsınız, fırında pişirirsiniz, mangalda közlersiniz ve her şekilde enfes bir yemek elde edersiniz. Biz bu kez patatesi kavurduk. Et ya da tavuk yemeklerinin yanında servis edebileceğiniz patates kavurmasını arzu ederseniz tek başına da yiyebilirsiniz. Peki patates kavurması nasıl yapılır? İşte patates kavurması tarifi…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 6 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 avuç doğranmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Patates kavurması tarifi Nasıl yapılır?

Patatesleri tuzlu suda haşlayın. Soyup küp küp doğrayın.

Yemeklik doğradığınız soğanları yağda kavurun. İçine salçayı ekleyip onu da biraz kavurduktan sonra doğradığınız patatesleri ve kıydığınız maydanozları ilave edin.

Tuz ve karabiberini de ekleyip yüksek ateşte birkaç dakika kavurduktan sonra yemeğiniz hazır.