GeriAtıştırmalık Tarifleri Patates cipsi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Patates cipsi tarifi

Patates cipsi tarifi

Gelin itiraf edelim, hepimiz patates cipsini çok seviyoruz. Ancak marketten aldığımız patates cipsleri konusunda da içimiz hiç rahat değil. Bu durumda ne yapıyoruz? Kendi patates cipsimizi kendimiz yapıyoruz. Üstelik çok da kolay bir tarif...

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet büyük boy patates
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı deniz tuzu
  • Çeşitli baharatlar

Patates cipsi tarifi Nasıl yapılır?

Patatesleri iyice yıkayıp bütün siyahlıklarını da atarak soyun ve soğuk suda bekletin.

En ince ayarındaki mandolinde patatesleri incecik dilimleyin ve tekrar suda bekletin.

İyice kızmış sıvı yağa önceden suyunu süzüp kuruttuğunuz patates dilimlerini atın.

Kızarttığınız patates dilimlerini yağlarının süzülmesi için bir süzgeç üzerinde bekletin ve bir tatlı kaşığı deniz tuzu ile tuzlayın.

Arzuya göre baharat çeşitleri de kullanabilirsiniz.