GeriSebze Yemeği Tarifleri Pastırmalı Karatay kuru fasulyesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pastırmalı Karatay kuru fasulyesi tarifi

Pastırmalı Karatay kuru fasulyesi tarifi

Türk mutfağının en leziz yemeklerinden biri olan kuru fasulye Karatay diyetine de dost.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 bardak kuru fasulye
  • 120 gram çemensiz pastırma
  • 1 büyük soğan
  • 1 kırmızı kapya biber
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Su
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber

Pastırmalı Karatay kuru fasulyesi tarifi Nasıl yapılır?

Fasulyeleri bir gece önceden suda bekletin. Küçük küpler şeklinde doğradığınız soğanı tereyağında kavurun. İnce ince doğradığınız kırmızı biberi ekleyin. Sonra küp küp doğradığınız domatesleri ekleyip iyice pişirin.

Üzerine büyükçe doğranmış pastırmaları ilave edin. Salçasını ve en son fasulyeleri ekledikten sonra üzerini geçinceye dek su döküp pişirin. Baharatlarını ekleyip ocaktan alın.