GeriBörek Tarifleri Pastırmalı börek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pastırmalı börek tarifi

Pastırmalı börek tarifi

Dışı çıtır çıtır, içi mis gibi pastırmalı. Paçanga diye de bilinen nefis pastırmalı börek...

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 tane yufka
  • 150-200 gram pastırma
  • 1 adet yeşil dolmalık biber
  • 1-2 tutam maydanoz
  • 1 adet domates
  • Sıvı yağ

Pastırmalı börek tarifi Nasıl yapılır?

Yufkaları istediğiniz büyüklükte üçgenlere ayırın. Pastırmaları bir tavada biraz sıvı yağ ile iyice soteleyin.

Yufkanın içine pastırmaları, ince kesilmiş biberleri ve domatesleri ekleyip sarın. Arzu ederseniz rendelenmiş kaşar peyniri de ilave edebilirsiniz.

Böreklerinizi kızgın yağda kızartın. Sıcak bir şekilde servis edin.