Son Güncelleme:
Pastırmalı börek tarifi
Dışı çıtır çıtır, içi mis gibi pastırmalı. Paçanga diye de bilinen nefis pastırmalı börek...
Yapımı için malzemeler
- 2 tane yufka
- 150-200 gram pastırma
- 1 adet yeşil dolmalık biber
- 1-2 tutam maydanoz
- 1 adet domates
- Sıvı yağ
Pastırmalı börek tarifi Nasıl yapılır?
Yufkaları istediğiniz büyüklükte üçgenlere ayırın. Pastırmaları bir tavada biraz sıvı yağ ile iyice soteleyin.
Yufkanın içine pastırmaları, ince kesilmiş biberleri ve domatesleri ekleyip sarın. Arzu ederseniz rendelenmiş kaşar peyniri de ilave edebilirsiniz.
Böreklerinizi kızgın yağda kızartın. Sıcak bir şekilde servis edin.