GeriHamur İşi Tarifleri Pastırmalı açma tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pastırmalı açma tarifi

Pastırmalı açma tarifi

Kahvaltıların vazgeçilmezi açma, pastırma ile bir araya geldiğinde ortaya enfes bir hamur işi çıkıyor.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı su
  • 1,5 paket maya
  • Yarım tatlı kaşığı şeker
  • 2,5 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

İç harcı için:

  • 10 adet pastırma
  • 150 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • 100 gram tereyağı

Pastırmalı açma tarifi Nasıl yapılır?

İlk olarak unu geniş bir kaba eleyin. Elenmiş unun ortasına çukur açarak yumurta, su, şeker, maya ve tereyağını buraya ekleyin. Bütün malzeme karışıncaya kadar yoğurun. Hamurdan yuvarlak toplar oluşturup yaklaşık yarım saat dinlendirin.

Dinlenmiş hamuru incelttikten sonra üzerine rendelenmiş tereyağını ve pastırmayı ekleyin. Hamuru iç harcın üzerine. Yağlı kağıt yayılmış tepsiye dizip fırına verin. 200 derecelik fırında 25 dakika pişirin.

Baharatının daha hafif olmasını isterseniz pastırmayı çemensiz de ekleyebilirsiniz.