GeriHamur İşi Tarifleri Pastane poğaçası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pastane poğaçası tarifi

Pastane poğaçası tarifi

Evde yapılan poğaçanın lezzetine doyum olmaz ama pastane poğaçası da bir başka olur. Biz de dedik ki pastane poğaçasını evde yapalım, bu iki güzelliği tek bir tarifte toplayalım. Herkesin bayılacağı, zor bayatlayan bu poğaçaların tarifi hemen aşağıda...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı instant maya
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yumurta (akı hamurun içine, sarısı üzerine)
  • Aldığı kadar un
  • 100 gram erimiş tereyağı

İçi için:i

  • Peynir
  • Zeytin ezmesi

Pastane poğaçası tarifi Nasıl yapılır?

2 su bardağı unu derin bir kaba boşaltın. Yumurta, maya, süt, su, tuz ve şekeri katıp yoğurun. Yumuşak ve ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar azar azar un ilave ederek yoğurmaya devam edin.

Hamur kıvamını bulunca kabarmasını beklemeden unladığınız tezgahın üzerine alıp, 4 parçaya bölün. İlk bezeyi un serperek 20-30 santimetre çapında açın. Kenara alıp üzerine erimiş yağdan sürün. İkinci parçayı da açıp, yağlanmış olan parçanın üzerine koyun ve ona da aynı işlemi uygulayın. Hamurun yağı biraz çekmesi için 10 dakika bekleyin. Beklemeden rulo yapılırsa yağlar dışarı sızar.

Hamurları ucundan başlayarak rulo şeklinde sarın. Buzdolabına koyun. Diğer iki beze için de aynı işlemi uygulayın. Buzdolabında dinlendirdiğiniz hamurları 10-15 dakika sonra çıkarıp 3-4 santimetre eninde dilimleyin. Her parçayı elinizde dıştan içe doğru bükerek tekrar beze haline getirin. Yaptığınız bezeleri elinizle tezgaha bastırarak genişletip, içine istediğiniz malzemeyi koyup kapatın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip, yarım saat ılık bir yerde mayalandırın.

Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.