Fotoğraf: iStock
Son Güncelleme:
Paşa pilavı tarifi
Hazır kış ayları da kapıdayken Bolu mutfağından yöresel bir tarifle karşınızdayız. Paşa pilavı... Adı her ne kadar pilav olsa da aslında oldukça doyurucu bir patates salatası. İster kalabalık aile sofralarınızı, isterseniz de sohbeti bol arkadaş sofralarınızı süsleyecek paşa pilavının tarifini aşağıya bırakıyoruz. Şimdiden afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 5 adet patates
- 1 adet soğan
- 2 adet haşlanmış yumurta
- Zeytinyağı
- Maydanoz
- Tuz
- Limon
- Karabiber
- Pul biber
Paşa pilavı tarifi Nasıl yapılır?
Patatesleri haşlayın.
Daha sonra kabuklarını soyup iri olarak küp şeklinde doğrayın.
Soğanı piyazlık dilimleyerek tuzla acısını alın.
Haşlanmış yumurta ve maydanozu da ekleyin.
Üzerine limon, tuz, zeytinyağı, karabiber ve pul biberi de ekleyip karıştırın.
Afiyet olsun...