GeriMakarna Tarifleri Pancarlı erişte tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pancarlı erişte tarifi

Pancarlı erişte tarifi

Pancar çorbadan turşuya birçok tarifte kendisine yer bulabilen antioksidan ve lezzet deposu bir sebze. Peki pancarı makarnada kullanmaya ne dersiniz? Noodle diye de bilinen eriştelerle yapılan pancarlı eriştenin rengi de lezzeti de sizi çok mutlu edecek. Üzerine de peynir serperseniz bu eriştenin tadına doyum olmaz...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 paket erişte
  • 4 adet pancar
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı hazır çiğ krema
  • 1 çay kaşığı tuz

Pancarlı erişte tarifi Nasıl yapılır?

1 paket erişteyi kaynayan tuzlu suda 8-10 dakika haşlayıp süzün.

Pancarları soyup küp şeklinde doğrayın. 1 yemek kaşığı tereyağında 5 dakika karıştırarak pişirin.

Pancar, makarna ve kremayı karıştırdıktan sonra servis yapabilirsiniz.

Üzerine parmesan rendesi serpebilirsiniz.