GeriÇorba Tarifleri Pancar çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pancar çorbası tarifi

Pancar çorbası tarifi

Pancar içeriği vitamin ve mineraller sayesinde saçlardan kemiklere, bağışıklıktan kanserle savaşa her alanda etkili bir sebze. Ancak pancarın bu özelliklerinden faydalanabilmek için pancarı 15 dakikadan fazla pişirmemek gerekiyor. Pancarın sağlığını tamamen içinde barındıran, bol sebzeli, çok besleyici bir pancar çorbasına ne dersiniz? İşte tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet pancar
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • Yarım kahve fincanı zeytinyağı
  • 2 su bardağı et suyu
  • 2 su bardağı su
  • Tuz

Pancar çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Soğan, havuç, patates ve pancarları küp küp doğrayın ve ayrı kaselere alın.

Düdüklü tencerede zeytinyağını kızdırın.

Önce soğanları ardından da sarımsakları yağda kavurun.

Diğer sebzeleri de ilave edip 2-3 dakika daha çevirin.

Üzerine et suyunu, suyu ve tuzu ekleyip kapağını kapatın.

Çorbanız 10 dakika sonra pişmiş olacak.

Taneli olarak içebileceğiniz gibi çorbayı pürüzsüz bir kıvam alana kadar blender’dan da geçirebilirsiniz.