GeriÇorba Tarifleri Pancar çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pancar çorbası tarifi

Pancar çorbası tarifi

Tam bir sağlık deposu olan pancarı genellikle turşu halinde tüketiyoruz ancak aslında birçok farklı tarifte kullanılabilecek, uyumlu bir malzeme. Bunun en iyi örneklerinden biri de soğuk pancar çorbası. Rengiyle de göz alan bu çorba tarifini mutlaka denemelisiniz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 6 adet pancar
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı labne peyniri

Pancar çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Suda güzelce yıkadığınız pancarları soymadan geniş bir tencereye alın.

Pancarlar tamamen suyun içinde kalacak seviyede su ekledikten sonra yarım saat kadar pişirin. Süzdükten sonra oda sıcaklığına gelene kadar beklettiğiniz pancarları soyun.

İri iri doğradığınız pancarları zeytinyağı, limon suyu ve tuz ile beraber mutfak robotuna alın ve yavaşça su ekleyerek püre olana kadar robottan geçirin.

Servis için yoğurt ve labneyi ayrı bir kapta karıştırın. Soğuk çorbanızı bekletmeden sos ve karabiber ile servis edin.