Fotoğraf: iStock
Son Güncelleme:
Palüze tarifi
Herkesin evinde bulunan malzemelerle yapılabilecek ve mutfağınızı da fazla dağıtmayacak bir tatlı tarifimiz var. Samsun mutfağına ait palüze tarifi. Şekeriniz düştüğünde 5 dakika yapılabilecek bu tatlıyı siz de mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Palüze tarifi Nasıl yapılır?
Tencereye süt, şeker ve nişastayı koyup çırpıcı yardımıyla malzemelerin birbirine karışmasını sağlayın ve pişirin.
Muhallebi kıvamına gelince kaselere paylaştırın.
Üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirin.