Fotoğraf: Alamy
Son Güncelleme:
Paluze tarifi
Canınız tatlı çektiyse ve evde pek malzeme yoksa bu tarif tam size göre. Amasya'ya özgü paluze tatlısı hem şeker ihtiyacınızı karşılayacak hem de mutfakta işiniz çok kısa sürede bitmiş olacak. Paluzeyi hemen denemelisiniz, çok seveceksiniz...
Yapımı için malzemeler
- 1 bardak nişasta
- 5 bardak su
- 1 bardak toz şeker
- 1 kaşık tereyağı
- Yarım bardak ceviz içi
Paluze tarifi Nasıl yapılır?
Tencereye su koyup kaynatın.
Diğer taraftan 1 bardak su ile nişastayı karıştırıp kaynayan suya ilave edin.
Karıştırarak iyice pişirin.
Pişen nişastalı suyu bir tepsiye dökerek üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirin.
Ceviz serperek servise sunun. Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.