GeriBalık Tarifleri Palamut pilaki tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Palamut pilaki tarifi

Palamut pilaki tarifi

Palamut sonbaharın habercisi balıklardan. Denizlerimizin en lezzetli sakinlerinden biri olan palamutun en güzel hali de pilaki olsa gerek. Balığın lezzetinin sebzelerle desteklendiği, fırında pişen bu nefis yemek, her türlü sofraya yakışır, herkese kendini sevdirir. İşte çok basit bir palamut pilaki tarifi...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet halka şeklinde doğranmış palamut 
  • 2 limon
  • 4 diş sarımsak
  • 4  adet domates
  • 6 yemek kaşığı doğranmış taze soğan
  • 4 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • İri çekilmiş karabiber
  • 4 adet kesme şeker

Palamut pilaki tarifi Nasıl yapılır?

Balıkları fırın kabına yerleştirin. Doğradığınız sebzeleri balıkların üzerine çiğden koyun.

Son olarak zeytinyağını gezdirip alüminyum folyoyla tepsinin üzerini kapatın. 

180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirdikten sonra alüminyum folyoyu tepsinin üzerinden alın. Bu şekilde 5 dakika daha pişirip fırından çıkarın. Hepsi bu kadar...