Fotoğraf: Alamy
Son Güncelleme:
Palamut pilaki tarifi
Eylül denince balık severlerin aklına ilk gelen şey palamuttur. Denizlerimizdeki en lezzetli balıklardan biri olan palamutu birkaç basit sebzeyle destekleyip fırına attınız mı ortaya enfes bir palamut pilaki çıkar. Bu hem hafif hem lezzetli tarife bayılacaksınız.
Yapımı için malzemeler
- 2 adet halka şeklinde doğranmış palamut
- 1 limon dilim
- 2 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 3 yemek kaşığı doğranmış taze soğan
- 2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- İri çekilmiş karabiber
- 2 adet kesme şeker
Palamut pilaki tarifi Nasıl yapılır?
Balıkları fırın kabına yerleştirin.
Tüm malzemeleri çiğden üstüne koyun.
Üstünü alüminyum folyo ile kaplayıp 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
Sonra alüminyum kağıdı açın ve 5 dakika daha fırında pişirin.