GeriBalık Tarifleri Palamut kızartma tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Palamut kızartma tarifi

Palamut kızartma tarifi

Çok uğraşmadan ziyafet hazırlamak isteyenlerin başvurduğu bir numaralı malzemedir balık. Yanında bol salatayla kısa sürede doyurucu ve besleyici bir yemeğe dönüşüverir. Hele ki bu balık tavada kızarmış çıtır çıtır takoz palamutsa... Tarif istiyorsanız hemen aşağıda...

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 8 dilim palamut
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 bardak sıvıyağı
  • Tuz

Sos için:

  • 2 adet limonun suyu
  • 4 diş dövülmüş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı maydanoz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kırmızı pul biber

Palamut kızartma tarifi Nasıl yapılır?

Palamutları yıkayın. Suyunu iyice süzün. Mısır unuyla tuzu karıştırın. Palamut parçalarını unlayın. Elinizle fazla unları silkeleyin. Kızgın yağda iki tarafı nar gibi olana kadar kızartın. Sos için bütün malzemeleri karıştırın. Balığınızı hazırladığınız sosla birlikte servis yapın.