GeriBörek Tarifleri Paçanga böreği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Paçanga böreği tarifi

Paçanga böreği tarifi

Paçanga böreği, çıtır çıtır kıvamı ve nefis harcıyla pek çok kişinin favorisi. Ayrıca klasik börek tariflerinin dışına çıkmak isteyenler için de harika bir alternatif. İster kahvaltı veya 5 çayına isterseniz de akşam sofranızda servis edebilirsiniz. Üstelik yapılışı da oldukça kolay. Peki Paçanga böreği nasıl yapılır? Eğer denemek isterseniz paçanga böreği tarifi ve malzemeleri hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 2 adet domates
  • 150 gram çemensiz pastırma
  • 100 gram kaşar peyniri

Kızartmak için:

  • Galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • Sıvı yağ

Paçanga böreği tarifi Nasıl yapılır?

Yufkaları üst üste serip dörde bölün ve üçgen olacak şekilde sekiz eşit parçaya bölün.

Pastırmayı küçük küçük doğrayın.

Kaşar peynirini de rendeleyin.

Domateslerin de kabuğunu soyup küçük küp şeklinde doğrayın.

Üçgen şeklinde kestiğiniz yufkanın içine malzemeleri ekleyip rulo şeklinde sarın.

Ardından sırasıyla yumurta ve galeta ununa bulayıp kızartın.

Afiyet olsun...