GeriSebze Yemeği Tarifleri Paça tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Paça tarifi

Paça tarifi

Paça, Kastamonu mutfağına ait bir patates yemeği. İçinde ayrıca yoğurt ve yumurta gibi malzemeler bulunuyor. Tabii isteyenler bu yemeği kıyma, kelle, pirinç gibi malzemelerle de yapabiliyor. Biz sözü daha fazla uzatmadan paçanın malzemelerine ve yapılış aşamalarına geçelim. Şimdiden afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram patates
  • 3 adet yumurta
  • 50 gram nişasta
  • 50 gram yoğurt
  • 1 baş sarımsak
  • 50 gram tereyağı

Paça tarifi Nasıl yapılır?

Patatesleri haşlayıp soyduktan sonra ezerek püre haline getirin.

Sarımsakları ezin.

Yumurta, nişasta, yoğurt ve sarımsağı birleştirip karıştırın.

Karışımı patates püresiyle birleştirip harmanladıktan sonra kısık ateşte pişirin.

Patatesler pişince tereyağını ayrı bir tavada kızdırıp patateslerin üzerine gezdirin.

Üzerine maydanoz yaprakları serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…