GeriHamur İşi Tarifleri Otlu poğaça tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Otlu poğaça tarifi

Otlu poğaça tarifi

Kahvaltılarda yeşillik olmazsa olmaz. İçi taze nane, maydanoz, dereotu ve rokayla dolu bu nefis poğaça, yeşillikle hamur işini bir araya getirmek için en doğru tariflerden biri. Görüntüsüyle de herkesi mutlu edecek bu poğaçayı mutlaka sofranızda misafir edin.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 50 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 3 su bardağı un
  • Yumurta sarısı
  • Tuz

İç malzemesi için:

  • 100 gram sert peynir
  • Taze nane
  • Maydanoz
  • Dereotu
  • Roka

Otlu poğaça tarifi Nasıl yapılır?

Hamur malzemelerini güzelce yoğurun. İnce kıyım doğranmış yeşilliklerle peyniri karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Bezeyi merdane yardımıyla çay tabağı büyüklüğüne yakın bir büyüklükte açın. Ortasına iç malzemeden yeteri kadar koyun ve pide şekli verin.

Yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Arzuya göre susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

MİNİ TÜRK MUTFAĞI'NIN SOFRASINDA SİGARA BÖREĞİ VAR