GeriKahvaltılık Tarifleri Otlu omlet tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Otlu omlet tarifi

Otlu omlet tarifi

Doğal yeşillikle dolu, lezzetli ve pratik bu tarifi çok seveceksiniz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 6 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı süt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 demet dereotu
  • 1 demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Otlu omlet tarifi Nasıl yapılır?

Cam kasede yumurtayı çırpın. Süt, un, kıyılmış maydanoz, dereotu, karabiber ve tuz atıp karıştırın.

Tavayı ısıtın. 1 yemek kaşığı yağ koyun. Omletin yarısını tavaya döküp sallayarak alt kısmını pişirin. Üzerine kapatacağınız kapak yardımıyla omleti ters çevirin. İkinci tarafı da aynı şekilde pişirip servis yapın.