GeriPizza Tarifleri Otlu Ege pizzası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Otlu Ege pizzası tarifi

Otlu Ege pizzası tarifi

Ege'nin otları yemeklere çok yakıştığı gibi pizzalara da çok yakışıyor. Roka, fesleğen ve kuzukulağıyla süslenmiş bu pizzanın keçi peynirleri de Ege'den. İşte enfes bir pizza tarifi...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Hamuru için:

  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 20 gram yaş maya
  • 2.5 su bardağı un

Üzeri için:

  • Yarım demet roka
  • Yarım demet fesleğen
  • Yarım demet kuzu kulağı
  • 10 kurutulmuş domates
  • 150 gram keçi peyniri
  • 150 gram dil peyniri
  • 1 su bardağı rendelenmiş sepet peyniri (Edremit yöresi)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Otlu Ege pizzası tarifi Nasıl yapılır?

Sütü ılıtın, maya ve şeker ekleyerek 15 dakika bekletip kabartın. Unun ortasını açıp yumurta, ayçiçek yağı, tuz ve sütlü mayalı karışımı ekleyip yoğurun. Üstünü nemli bir bezle kapatıp iyice kabarıncaya kadar mayalayın. Hamuru merdaneyle açın. Üstüne rendelediğiniz sepet peyniri, ufaladığınız keçi peynirini, tel tel ayırdığınız dil peynirini, küp küp doğradığınız kuru domatesi serpiştirin. Üzerine tuz ve karabiber ekleyip 180 derecede 35-40 dakika pişirin. Üzerine yeşillikler  koyup, zeytinyağı gezdirip servis edin.